Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lysviks IF A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Div 2 Västra Svealand damer 2024
Tabell
Lag M V O F P
1 Eda IF 7 6 1 0 19
2 Rävåsens IK Karlskoga 7 5 2 0 17
3 IF Karlstad Fotboll 7 5 0 2 15
4 Lysviks IF 8 4 2 2 14
5 Hertzöga BK 7 4 1 2 13
6 Västerås SK FK 6 4 1 1 13
7 IK Sturehov 7 3 2 2 11
8 Sala FF 7 2 1 4 7
9 Rynninge IK 7 1 1 5 4
10 Norrstrands IF 8 1 1 6 4
11 IFK Hallsberg 7 1 0 6 3
12 Forsby FF 6 0 0 6 0

Match

IK Sturehov

0 - 1
Sörbyvallen Örebro
18 maj 2024
14:00

Lysviks IF

Referat

IK Sturehov - Lysviks IF 0-1

Förutsättningarna inför dagens match var inte optimala då vi för första gången sen sept 22 förlorat två matcher i rad och dessutom med klara siffror då varken offensiv eller defensiv funkat. Vi hade dessutom Ida, Erika, Hilma, Jonna, Carro mfl borta pga jobb, konsert, gborgsvarvet, dop och det är rätt oflyt att allt detta kommer på samma dag. De är ju inga dussinlirare direkt som saknades utan flera riktiga nyckelspelare på sina positioner.
Att sen några startspelare dras med skavanker så de i princip bara kan använda en fot gjorde ju inte läget bättre.
Med såna förutsättningar kan man gå två vägar. Endera ger man slaget förlorat och viker ner sig direkt eller också.....
Tittar man varandra i ögonen, lovar kompissarna att ge järnet genom att ge allt i alla situationer och inte låta sig bli överkörda.
Jag hade lite på känn att laget nu fått nog av svaga insatser och det skulle bli en jävlaranammainsats i värmen och det var det spåret tjejerna valde så vi fick se en insats som även om spelkvalliten inte var tipptopp så var det en fröjd att se.
Vi visste efter många duster senaste åren att de gärna ställer om snabbt med bollar upp på mötande forward som släpper hem följt av en djupledsboll på löpande spelare men jag tror inte vi dödat detta spel tidigare så efffektivtivt som idag. Vi låg tight i rygg i försvaret och gärna tryckte till lite extra samtidigt som vi på mitten låg helt rätt i position. Detta tog bort deras prioettalternativ i offensiven så de fick använda reservplanen med bollar ut på kanterna för att komma runt och det oroade oss lite i första halvlek då deras högerbreddare fick mycket boll att jobba på och kom runt med farliga inspel några gånger. Dock hade vi tagit lärdom av matcherna ifjol och hade koll på ytorna de ville spela in bollen på.
Vi visste också att de gärna spelar upp på sin högersida men får de lite stress på sig så hamnar bollen ofta utanför planen med inkast till oss som följd.
Vi startade matchen på ett bra sätt och hade bra koll på spelet men det tog till den 15e minuten innan ett stort läge dök upp.
Efter ett fin anfallskombination fick Emelie läget men skottet gick i stolpen vilket sen gav en hörna som blev två och den andra blev riktigt farlig då bollen låg lös nära linjen men som de ofta är tyvärr är vi inte först på bollen utan de kan slå bort den.
Nästa hörna som kom gav dock resultat efter att vi nu äntligen var heta o först på bollen. Det var i 18e minuten när Emelie slår en vänsterhörna som enligt Emelie var misslyckad men Alina var stark o lite ful vid första stolpen så bollen damp ner o där var Lotta först o stötte till bollen som dock tog på Alinas fot o studsade ut men än en gång är vi först på bollen när Tilda lugnt kan lyfta in bollen och därmed göra sitt första mål i Liftröjan.
Några minuter senare får Sturehov sin första farlighet när de avlossar ett hårt lurigt distansskott som Elin parerar men Julia är först på returen och kan slå undan.
I 24e minuten vinnner Tilda dubbla man/mandueller på mittplan o bollen går till Emelie som slår ett inlägg där Amanda möter upp och nickar mot mål men tyvärr går bollen i ribban o ner men vi hinner inte fram på returen.
Sturehov svarar minuten senare när vi är för nätta på kortlinjen så de snor åt sig bollen och på inlägget som följer nickar de i ribbans överkant. Sturehov tog sen över spelet i slutdelen av halvleken då några spelare som slitit enormt tröttnade men vi kämpade som djur så det blev inga stora lägen.
Vi var rädda att tröttheten skulle ge utslag i andra men till en början var de obefogat rädsla för vi startade andra på ett bra sätt och i 51:a minuten var tvåan nära. Detta då vi efter ett anfall lyfter en hög boll in mot mål som Amanda går på o tar kamp med målisen som tappar bollen till Emelie som fick vinkelskottläge mot mål utan målvakt men på mållinjen dök en försvarare upp o kan stoppa bollen.
Vi hade haft kanonkoll på skyttedrottningen Lerjeryd hela matchen men i 58:e minuten tappar vi bevakningen och hon får mer eller mindre friläge men lite överaskande tar hon ett snabbt avslut av dålig klass som Elin enkelt kan ta hand om.
Vi svarar upp direkt genom ett bra anfall där vänsterback Lotta smugit med och blir frispelad till vänster men målvakten kan parera men vi ligger på och får till ett inlägg som Nora klämmer sig först på med skott som följd vilket målvakten också räddar med inte så lite tur.
Mitt i halvleken började vår fantastiska kämpainsats ta ut sin rätt och flera spelare började knäa så vi fick ändra om lite vilket alltid skapar oreda så nu kunde hemmalaget ta över spelmässigt. De fick mer ytor att rulla på och kunde komma fram i bra inläggslägen samt fick många frisparkar då vi inte riktigt hann med i deras dragningar.
Dessa oroade naturligtvis då vi haft problem på fasta situationer emot oss senaste matcherna men idag var vi rakt över hetare så om inte Elin tog hand om bollen så var var vi starka i duellerna och fick bort andrabollarna.
I 77e minuten gick för en gång skull idag bort oss lite i försvaret så deras skyttedrottning fick friläge och vi räknade in en kvittering. Då hade vi inte räknat med Elin B som kom med en fart vi inte sett förrut och bröt innan skottet han avlossas.
En fantasisk försvarsinsats som nog var matchavgörande för att vi kunde segerjubla efter slutsignalen.
Blev sen ett riktigt nervöst slut då våra taktiska saker inte riktigt togs in på plan utan vår ledning balanserade på en liten knivsegg kändes det som, men desto härligare när slutsignalen kom.
VILKEN JÄVLA SKÖN SEGER OCH ALLA SPELARE SKALL HA EN ENORM ELOGE FÖR INSATSEN.
Ska vi ändå trots att än en gång alla spelare gjorde precis det vi önskade på förhand ge lite mer individuell kritik så börjar vi med Alva som efter en lite trög vår, de senaste veckorna visat att om viljan finns så går det att ändra på det och nu blivit en spelare att ta rygg på då hon jobbar kopiöst, tjafsar med motståndarspelare/ledare samt (nu svär jag i förbundets kyrka) vågar stå upp mot matchledarna på rätt nivå.
Nu är jag jävig men man måste ändå få skriva det man ser på plan och jag som gammal mittfältare i ett 4-4-2 system imponerades av syskonen Millers insats på centrala mitten idag. Är man två centrala mittfältatre är position konta motspelare och den andra mittfältaren oerhört viktig o nu vet jag inte om syskon har nån inneboende känsla men de var sett till matchtid ihop oerhört vältimade i sina aktioner. Att sen Tilda fick avgöra matchen på pass från syrran var ju grädden på moset.
Tycker också att Maja gjorde årets bästa insats idag.
Till sist så fick vi se vad gå in i närkamper betyder när Elin B var med igen då hon trots skadekänning inte förlorade en enda närkamp utan var upp i rygg hela tiden med en lite extrakörare. Kanon

Matchfakta: 1-0 (0-0)
Hörnor 5-4 (4-2)
1-0 19min Tilda (Alina) Vänster hörna som Alina möter tufft vid 1:astolpen o lotta får bollen o lägger den mot mål där den studsar på Alinas fot ut till Tilda som lugnt lyfter in bollen.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Tilda Miller 1 1 0 0 0 1
Alina Miller 1 0 1 1 0 1
Alva Johnsson 1 0 0 0 0 0
Amanda Westlund 1 0 0 0 0 0
Amella Nilsson 1 0 0 0 0 0
Carolina Norberg 1 0 0 0 0 0
Charlotte Lisell 1 0 0 0 0 0
Ebba Noaksson 1 0 0 0 0 0
Elin Berggren 1 0 0 0 0 0
Emelie Edqvist 1 0 0 0 0 0
Julia Arlestrand 1 0 0 0 0 0
Linnea Nermark 1 0 0 0 0 0
Maja Sundkvist 1 0 0 0 0 0
Nora Olsson 1 0 0 0 0 0
Nowa Chytraeus 1 0 0 0 0 0
Tilde Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Elin Svahn 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng